Beste Leden, cabrioliefhebbers,


Onze rit organisatoren Bart en Els sturen ons rond het groene Brussel.


Het "startschot" wordt gegeven in de aangename bar van “The shooting Range” in Opwijk. De enige Olympische schietstand in België.


De rit telt 138 km en zal onze bolide door de holle wegen van het Pajottenland sturen. Via Opwijk, Asse, Lennik, St Pieters Leeuw zakken wij af naar het kasteel van Beersel. Heel even rijden wij over de Vlaamse taalgrens om een rondje te maken rond het mooie meer van Genval. Van Genval gaat het via Hoeilaart en Overijse door de bossen van het Zoniënwoud en het park van Tervuren.


Eens deze hindernis genomen komen wij voorbij het Afrikaans museum en steken wij door naar Sterrebeek en Nossegem waar wij met een beetje geluk onder een landend vliegtuig kunnen rijden en de verkeerstoren van Zaventem passeren. Na de doorsteek in Vilvoorde, Grimbergen en Meise rijden wij richting Asse waar de terrassen op de Hopmarkt of ons eindadres ons staat op te wachten.


Wie niet blijft eten kan blijven nagenieten van de terrassen op de Hopa markt is Asse, de eters rijden nog een paar routepunten door naar restaurant "De Waalborre" in het park van Asse waar een heerlijke maaltijd op ons staat op te wachten.


Hopelijk is de zon van de partij en kunnen wij genieten van de pracht rond onze hoofdstad.


Wil jij van deze gevarieerde rit genieten, schrijf je dan in voor de rit :"Rond het groene Brussel" van 18 augustus 2024.


Rijtijd: 2h30 min


Uiterste inschrijvingsdatum en betalingsdatum : 8 augustus 2024!

(er word geen betalingsuitnodiging verstuurd)


Belangrijk:


Eventuele annulaties dienen uiterlijk gemeld te worden vóór vrijdag 16 augustus 12h. Indien je later of geen melding doorgeeft zal volgens het clubreglement een kost aangerekend worden bij een volgende inschrijving.


Na betaling van je inschrijving krijg je nog een betalingsbevestiging met jullie keuze. (niet betaald is niet ingeschreven!)


Link Cabrio2enjoy huishoudelijk reglement:


KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE RIT VAN 18 AUGUSTUS 2024 " ROND HET GROENE BRUSSEL "

      Uitnodiging evenement Cabrio2enjoy rit 18 augustus " Rond het groene Brussel "

Uitnodiging evenement Cabrio2enjoy rit 14 Juli " De Jekervallei en Voerstreek "


Beste Leden, cabrioliefhebbers,


Onze ritorganisatoren Erwin en Ann sturen ons doorheen de Jekervallei en de Voerstreek


Onze samenkomst is in De Paardenstallen van de Abdij van Herkenrode, een voormalig vrouwenklooster van de eerste en rijkste cisterciënzerinnen met abdijhoeve. Zij is gelegen op de zuidelijke Demeroever in Kuringen, Hasselt.

Kort na onze start, kunnen we onze pk's diewe uit de paardenstallen meebrachten meteen de sporen geven op de autostrade E313, maar ook weer niet te snel want het is een kort stukje.


Vervolgens rijden we via een N-weg richting Tongeren om daarna doorheen de Jekervallei richting Luik en Voerstreek te cruisen. De rit beloofd een afwisseling te zijn van prachtige panorama's, vergezichten. Verder komt ook het nodige klim-, daal- en draaiwerk aan bod. Maar eerst passeren we onder meer langs het mooiste wijngoed van de Benelux, het wijnkasteel van Genoels-Elderen.

Eenmaal dat we de Maas hebben overgestoken gaat het richting Aubel in de provincie Luik waar de voormalige cisterciënzerabdij Val-Dieu ons verwelkomt voor een eventuele stop.In Voeren steken we de Viaduct van Remersdaal onderdoor.


Wat later passeren we de Amerikaanse begraafplaats, Henri-Chapelle. Ook de moeite om eventjes te pauzeren. Op dit stukje weg Rue Du Mémorial Américain heb je een mooi uitzicht op de Vallei de Berwinne in de regio Land van Herve.


Nadat we het verste punt hebben bereikt keren we terug via een stukje Nederlands Limburg.De parel van de Jekervallei willen we jullie niet ontnemen, namelijk, de imposante hangbrug van Kanne, de eerste hangbrug van België.Ook de brug van Vroenhoven is een aanrader om halt te houden, je hebt daar een prachtig uitzicht over het Albertkanaal.


Na 177 km komen we aan de landcommanderij Alden Biesen, de vroegere landcommanderij van de duitse orde in Rijkhoven Bilzen. Schuin tegenover is onze eindbestemming voor het diner in “De Boomgaerd”.


Wil jij van deze gevarieerde rit genieten, schrijf je dan in voor de rit :" De Jekervallei en Voerstreek "van 14 juli 2024.


Rijtijd: 3h35 min


Uiterste inschrijvingsdatum en betalingsdatum : 4 juli 2024!

(er word geen betalingsuitnodiging verstuurd)


Belangrijk:


Eventuele annulaties dienen uiterlijk gemeld te worden vóór vrijdag 12 juli 12h. Indien je later of geen melding doorgeeftzal volgens het clubreglement een kostaangerekend worden bij een volgende inschrijving


Na betaling van je inschrijving krijg je nog een betalingsbevestiging met jullie keuze. (niet betaald is niet ingeschreven!)


Link Cabrio2enjoy huishoudelijk reglement:


KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE RIT VAN 14 JULI 2024 " DE JEKERVALLEI EN VOERSTREEK "

Uitnodiging evenement Cabrio2enjoy rit 2 juni " Frans - Vlaanderen Poperinge"

Beste Leden, cabrioliefhebbers,


Eric en Hilde nodigen jullie uit om mee te genieten van een onontdekt stukje Vlaanderen in Frankrijk.


We starten aan de rand van het charmante stadje Poperinge, bekend om zijn historische architectuur en beroemde hopvelden, via Watou dat bekend staat om zijn landelijke schoonheid, historische gebouwen en zijn rijke biercultuur, met in het bijzonder de jaarlijkse kunst- en poëziezomer, waarbij kunst en gedichten samenkomen in een unieke tentoonstelling. Bovendien bevindt zich in Watou ook de Sint-Bavokerk, een prachtige kerk met een rijke geschiedenis. Het dorp trekt elk jaar vele bezoekers die op zoek zijn naar een vleugje Vlaamse charme en cultuur.


We cruisen verder tot Bergues, een prachtig vestingstadje net over de Belgisch-Franse grens.Verken de imposante stadsmuren en beklim de belforttoren voor een panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving.


We zetten onze ontdekkingstocht verder naar het schilderachtige stadje Watten, wandel langs de grachten en bewonder de historische gebouwen die het karakter van deze plek vormen.Wat verder ontdekken wij Bonningues-les-Ardres, een idyllisch dorpje te midden van groene velden en glooiende heuvels. Maak een wandeling door het rustige landschap en geniet van de serene sfeer.


Verderop passeren we Saint-Omer, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Bezoek de prachtige kathedraal en verken de kronkelende straatjes van het oude stadscentrum.


Na deze cultuurdoop komen we toe te Cassel, gelegen op een heuveltop, met adembenemende uitzichten over het omliggende landschap. Breng een bezoek aan het Musée de Flandre om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en kunst van de regio.


Voor we aan onze eindbestemming komen kunnen we nog kennismaken met Steenvoorde. Dit charmante stadje staat bekend om zijn gezellige marktplein en historische architectuur.


Na al dit moois komen we na 169 km aan op onze eindbestemming in Poperinge waar we naar goede gewoonte, voor zij die dit wensen kunnen genieten van eenculinairavond diner in de De Strooyen Hen met ruime parking

!

Wil jij van deze gevarieerde rit genieten, schrijf je dan nu in voor deze rit :"Frans - Vlaanderen Poperinge" van 2 juni2024.


Rijtijd: 3h


Uiterste inschrijvingsdatum en betalingsdatum : donderdag 23 mei 2024!(er word geen betalingsuitnodiging verstuurd)


Belangrijk:


Eventuele annulaties dienen uiterlijk gemeld te worden vóór vrijdag 31 mei 12h. Indien je later of geen melding doorgeeft zal volgens het clubreglement een kost aangerekend worden bij een volgende inschrijving.


Na betaling van je inschrijving krijg je nog een betalingsbevestiging met jullie keuze.(niet betaald is niet ingeschreven!)


Link Cabrio2enjoy huishoudelijk reglement:


KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE RIT VAN 2 JUNI 2024 " FRANS-VLAANDEREN POPERINGE "

Beste leden,cabrioliefhebbers,


Onze ritorganisatoren Siegfried en Marleen sturen ons vanuit het Meetjesland over de grens naar het Nederlandse Zeeland meer bepaald, Zeeuws -Vlaanderen.


We starten in de Lembeekse bossen van het Meetjesland.Vlakbij onze start Ter Burggraeve is het Bardelaere museum met een ongelooflijke verzameling van ambachtelijke voorwerpen! In de oude boerenwoning is een volkscafeetje met terras ingericht. Op onze route passeren we regelmatig enkele dorpen die iets met (zee-)dieren hebben. Na ongeveer 12 km, komen we in het dorp van de twee dansende olijke varkentjes, Oosteeklo. Hier worden jullie gefotografeerd aan de Vlasgaardstraat 4, dus hou hier even een korte " STOP".


Verderop komen we in het ezelsdorp Bassevelde om via het landelijke schorrengebied Magdalenapolder en Biervliet, gekend van het haringkaken aan te komen bij Breskens. Breskens ligt in het West-Zeeuws-Vlaanderen en heeft een typisch kustgebied door de samenvloeiing van de Noordse in het westen de Schelde in het noorden. Boven de vismijn kan je het visserij museum vinden. Aan de panorama route zie je de vuurtoren, waar je gratis kan parkeren aan zee! Daar kan je ook de skyline van Vlissingen zien. Nabij Groede rijden we voorbij het natuurgebied De Baarzandse kreek. Daarna rijden we naar Nieuwvliet-Bad met één van de mooiste en schoonste stranden van Nederland. Na Cadzand keren we terug naar de Polders via Oostburg zo naar het mosseldorp Philipinne en sas Van Gent.


Na 140km komen we aan op onze eindbestemming in Westdorpe (Nederland). Naar goede gewoonte kan je daar, voor zij die dit wensen, genieten van een avonddiner in de Baeckermat met ruime PARKING!


Wil jij van deze gevarieerde rit genieten, schrijf je dan in voor de rit :" Dwars door de polders naar zee "van 5 mei 2024."  


Rijtijd: 3h30 min


Uiterste inschrijvingsdatum en betalingsdatum : 25 april 2024!


Belangrijk:


Eventuele annulaties dienen uiterlijk gemeld te worden vóór vrijdag 3 mei 12h. Indien je later of geen melding doorgeeft zal volgens het clubreglement een kost aangerekend worden bij een volgende inschrijving.


Link Cabrio2enjoy huishoudelijk reglement:


KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE RIT VAN 5 MEI  2024 " DWARS DOOR DE POLDERS NAAR ZEE "


INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN!

Uitnodiging evenement Cabrio2enjoy rit 5 mei " Dwars door de Polders naar zee "

Uitnodiging evenement Cabrio2enjoy rit 14 april " Bloesemrit Haspengouw "

Beste Leden, cabrioliefhebbers,


Ron en Sonja nodigen jullie uit om mee te genieten om het ontluiken van de lente te ontdekken met hun rit " Bloesemsrit Haspengouw "


Stap in je cabrio en cruise voorbij de best bewaarde geheimen en verborgen plekjes van de Haspengouwse fruitstreek. We vertrekken in Walshoutem (Landen) tegen de grens met Wallonië (Hannuit). Glooiende en holle wegen leiden je langs pittoreske kerkdorpen, toeristische toppers en uitgestrekte boomgaarden. Verbaas je over de imposante vierkantshoeves, prachtige vergezichten en charmante sprookjeskastelen.


De route verbindt de mooiste trekpleisters en verborgen pareltjes van het Truiens grondgebied (Sint-Truiden) en Gravenstad Borgloon met enkele unieke bezienswaardigheden zoals Helsh(ea)ven, het doorkijkkerkje, de Burchtruïne van Brustem en het kasteel van Ordingen, maar ook de fruitdorpjes Mettekoven, Wilderen, Gelmenen de stroopfabriek met het fruitbelevingscentrum.


Wie Haspengouw denkt haalt meteen de dikke rijen fruitbomen voor de geest. Fruit maakt een groot deel uit van het dagelijkse leven in de Limburgse regio. Appels, peren, kersen, pruimen en krieken in diverse variëteiten kan je vinden in de op één na grootste fruitstreek van West-Europa. Van bloesem in april tot diep in oktober voor de pluk van de rijpe vruchten, het blijft een wondermooi magisch natuurproces. We hopen natuurlijk dat het klimaat ons goed gezind is en we de eerste bloesems van de kersenbomen kunnen waarnemen of misschien zelfs deze van de peren- of appelbomen. Misschien gaan we de blaadjes van de bloesem niet kunnen tellen maar ook het tellen van de zeer talrijke kastelen zal een opdracht zijn. Na een intensieve rit met veel impressies komen we terug aan in Aulnenhof te Walshoutem.


Wil jij van deze sprankelende lente rit van 147km mee genieten van Ron en Sonja, schrijf je dan nu in voor deze rit :" Bloesemrit Haspengouw " van 14 april 2024. Rijtijd:3h20


Mogelijkheid tot overnachten ter plaatse:


Speciale aanbieding Aulnenhof luxekamers voor Cabrio2enjoy voor €110 per nacht. Reserveren kan via info@aulnenhof.be met vermelding:“Cabrio2enjoy Bloesemrit 14/04/2024”


Uiterste inschrijvingsdatum en betalingsdatum voor deze rit: 4 april 2024! INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN!


Na betaling van je inschrijving krijg je nog een betalingsbevestiging met jullie keuze. (niet betaald is niet ingeschreven!)


Belangrijk:


Eventuele annulaties dienen uiterlijk gemeld te worden vóór vrijdag 12 april 12h. Indien je later of geen melding doorgeeft zal volgens het clubreglement een kost aangerekend worden bij een volgende inschrijving.


Link Cabrio2enjoy huishoudelijk reglement:


KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE RIT VAN 14 APRIL 2024 " BLOESEMRIT HASPENGOUW "
Beste leden, cabrioliefhebbers,


Onze kersverse “Clubleden van het jaar 2023”, Maurice & Geertrui, starten met de seizoensopener en leiden ons door West-Vlaamse dorpen en velden.


We begeven ons in de regio afgebakend door Brugge, Torhout, Diksmuide en Ichtegem.We starten in Zedelgem aan de voet van de Sint-Laurentiuskerk. Deze gemeente is gekend voor zijn fabriek van NEW HOLLAND waar pikdorsers en tractoren gemaakt worden.


Meer dan 50 jaar geleden werden ook de bekende fietsen en bromfietsen van Flandria in Zedelgem gemaakt.

Vanuit Zedelgem gaat de rit langs kleine wegen richting Zerkegem, Jabbeke, Stalhille en Varsenare. Daarna rijden we door het Beisbroekbos en het Domein Tudor. Zo passeren we dicht bij de Abdij van Zevenkerken, die verscholen ligt in een bos.We vervolgen onze weg richting Torhout en komen langs het landschapspark ‘t Hoge Water met zijn uitkijktoren.


Wie zin heeft in een ijsje kan een bezoekje brengen aan ijsboerderij ’t Moereveld.In Lichtervelde kan je nog een terrasje meepikken in het centrum. Iets voorbij het dorpje Zarren komen we de witte Couchezmolen tegen met een hoogte van 25,3m, één van de grootste stenen molens van België.Zo komen we een stukje verder bij Diksmuide waar we langs de IJzer rijden en de oude en nieuwe IJzertoren passeren, alsook de Paxpoort. In Stuivertjeskerke rijden we langs de Kasteelhoeve Viconia met zijn kleiputten. Daarna steken we de IJzer over via de Tervaetebrug.Tijdens de laatste kilometers komen we langs het Kasteel Bon-Vouloir en rijden door Koekelare met verschillende terrasjes op de Marktplaats. Daar is ook Brouwerij Couckelaere gevestigd is, vandaag is dit een cultureel centrum met museum. Hier wordt je dus niet dronken van bier maar van kunst en erfgoed.


Na 140km komen we aan op onze eindbestemming in Ichtegem. Naar goede gewoonte kan je daar, voor zij die dit wensen, genieten van een avonddiner met alle dranken inbegrepen.


Wil jij van deze gevarieerde rit genieten, schrijf je dan in voor de rit :" Door W-Vl dorpen en velden "van 17 maart 2024.


Rijtijd:4h


Uiterste inschrijvingsdatum en betalingsdatum : 8 maart 2024!*** INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN ***


Na betaling van je inschrijving krijg je nog een betalingsbevestiging met jullie keuze. (niet betaald is niet ingeschreven!)


Belangrijk:


Eventuele annulaties dienen uiterlijk gemeld te worden vóór vrijdag 14 maart 12h. Indien je later of geen melding doorgeeft zal volgens het clubreglement een kost aangerekend worden bij een volgende inschrijvng.


Link Cabrio2enjoy huishoudelijk reglement:


KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE RIT VAN 17 MAART " WEST-VLAAMSE DORPEN EN VELDEN "


Uitnodiging evenement Cabrio2enjoy rit 17 maart " West-Vlaamse dorpen en velden "